Arbete med ställningar

Beskrivning
Du får kunskaper om hur man med hjälp av riskbedömning planerar, bygger, river eller ändrar en ställning på ett säkert sätt upp till fem meter. Kursen är ett krav från Arbetsmiljöverket.

Kursmål
Du får teoretiska kunskaper om hur man med hjälp av riskbedömning planerar, bygger, river eller ändrar en ställning på ett säkert sätt.

Innehåll
En kursdag där vi får en fördjupning i föreskrifterna samt kunskaper om bland annat riskanalyser vid arbete med ställning enligt nedan:

  • Genomgång av regler för ställningar inom installationsbranschen
  • Genomgång av olika typer och fabrikat av prefabricerade ställningar
  • Planera för rätt ställning
  • Att bygga, ändra eller riva ställningar säkert
  • Personlig säkerhet

Kursdagen avslutas med kunskapsprov.

Utbildning är ett krav från Arbetsmiljöverket
Att kunna riskbedöma rätt och planera ett ställningsbygge samt på ett säkert sätt bygga, montera ner eller ändra en ställning är nödvändigt i vår bransch. För att öka medvetandet om vad man måste tänka på finns krav på utbildning för arbete med rullställningar upp till fem meter.

Kursen uppfyller Arbetsmiljöverkets krav på utbildning enligt AFS 2013:4 “Ställningar” §47 för de som arbetar med ställningar upp till fem meter.

Målgrupp
Alla som arbetar med ställningar.

Förkunskaper
Inga speciella förkunskaper krävs.

Övrig information
För den här kursen kan skyddsombud, chefer och ledare söka bidrag för kursavgiften genom AFA-Försäkring. Läs mer om villkor och hur du går tillväga genom hos AFA Försäkring.

Andra önskemål?
Passar inte kursdatumet, vill du gå på annan ort eller skicka hela firman vid två olika tillfällen? Kontakta oss på info@solarschool.se så hjälper vi dig.

 

I samarbete med

Start typing and press Enter to search