Elinstallationsregler, repetition

Beskrivning
Arbetar ditt företag med nya elinstallationer eller förändringar på befintliga elinstallationer? Då behöver du ha rätt kunskap för att kunna minska risken för olyckor. När du håller dig uppdaterad kring vilka regler som gäller så blir det enklare att arbeta säkert. I vår repetitionskurs går vi igenom vad som är nytt och förändrat i den senaste utgåvan av elinstallationsreglerna, samt starkströmsföreskrifter, riskanalys och vilka krav som finns.

Kurslängd
1 dag

Kursmål
Du får en teoretisk genomgång av Elinstallationsreglerna med särskild fokus på förändringarna sedan tidigare utgåva.

Innehåll

  • Starkströmsföreskrifterna ELSÄK-FS 2008:1
  • Viktiga punkter i SS 436 40 00 utgåva 3
  • Hur utför vi säkra elinstallationer
  • Riskanalys
  • Jämförelse mellan standard och föreskrifter
  • Genomgång av INSUs elsäkerhetshandbok med övningsexempel

På kursen använder vi en elsäkerhetshandbok som vi har tagit fram själva. Den är uppdaterad med kommentarer från den kommenterade utgåvan. Boken innehåller även beskrivning av olika situationer med tips och råd. Vill du köpa SEK Handbok 444 där standarden ingår så hittar du den hos IN Förlag

Målgrupp
Behörighetsansvarig, konstruktör, arbetsledare, projektledare och kalkylator eller för dig som ingår i företagsledningen.

Förkunskaper
För att gå den här kursen så behöver du ha goda kunskaper i tidigare utgåva av Elinstallationsreglerna samt erfarenhet av elinstallationsarbete.

Andra önskemål?
Passar inte kursdatumet, vill du gå på annan ort eller skicka hela firman vid två olika tillfällen? Kontakta oss på info@solarschool.se så hjälper vi dig.

 

I samarbete med

Start typing and press Enter to search